יום שישי, 16 באוקטובר 2009

כל מעצב צריך אתר

אחרי חופשת קיץ נהדרת בת 4 חודשים, הסלון הספרותי חוזר ובגדול!
והפעם בפוסט שכולנו חיכינו לו - כל מעצב צריך אתר (והדרכים הקלות לעשות אחד כזה)

אני לא חושב שאני צריך להסביר יתר על המידה את החשיבות של אתר עבור מעצבים בימינו, אבל רק עבור אלו שעדין לא משוכנעים - עברו להם הימים שבהם הלכתם לחפש עבודות עם תיק עבודות ביד, או ששלחתם רק קורות חיים. היום, גם אם כן תדרשו להביא את תיק העבודות לראיון, הסבירות שתזומנו לראיון בלי שכבר הראתם עבודות שלכם היא נמוכה. אז נכון, אתם יכולים לצרף תמונות למייל, או לעשות קורות חיים מעוצבים עם עבודות בפי.די.אף, אבל לכל אלה הרבה חסרונות על אתר פשוט ונוח שיכול להראות את העבודות שלכם.
למה?
כי אתר לא צריך להוריד (כמו קובץ כבד עם תמונות), אפשר להכנס ללינק ולטעון רק את הפרוייקטים שמעניינים, אתר אפשר לשתף עם אנשים אחרים ויותר מזה - לשלוח להם לינק לפרוייקט מעניין.
אתר קיים וניתן לעדכן כל הזמן די בפשטות מה שיספק לכם פרוטפוליו עדכני כל הזמן (אני שומע כל הזמן מאנשים - זה התיק עבודות שלי, אבל כל העבודות נורא ישנות אז אל תשים לב).
והכי חשוב - אתר יכול לעבוד עבורכם גם כשאתם לא מחפשים. הוא שם וכולם יכולים להגיע אליו, בכל זמן ולספר עליו לעוד אנשים.

סוגיה נוספת וחשובה היא האם לעשות אתר פלאש או אתר "רגיל" (או במילים אחרות - עשיתי אתר לקורס פלאש, ויצא לי ממש יפה, אז יש לי אתר!). עם זה יש שתי בעיות: האחת והמוכרת היא שגוגל לא יכול בינתיים לקרוא אתרי פלאש ולכן גם אם האתר שלכם ממש יפה, גוגל לא יודע עליו, ואם אתם חושבים שזה לא כל כך חשוב שכשיחפשו את השם שלכם בגוגל האתר שלכם יעלה ראשון - אז יש לכם טעות. זה מאד חשוב.
הבעיה השניה היא, שאתר פלאש פשוט, לא ניתן לעדכון (זה אפשרי אבל לא פשוט כמו הדוגמאות שאני אביא בהמשך) מה שיחזיר אותכם לבעיית ה"יש לי אתר אבל עם עבודות מלפני שנתיים", כי בתכלס אף אחד לא רוצה לבנות אתר חדש כל שנה, או פחות.

אם כך, עכשיו כשכולם משוכנעים שאתר זה אחלה, מגיעה הבעיה הפרקטית - אין לי מושג איך עושים אתר, אני מעצב לא מתכנת . בדיוק עבור בעיה זו נכתב הפוסט הזה, כי קיימים היום הרבה פתרונות קלים למעצבים שאין להם מושג בבניית אתרים, ואני אציג כמה שאני אוהב. היתרון המרכזי בכל האפשרויות האלה הוא שהם מספקים את כל המערכת לעדכון האתר ככה שרק נשאר לך לעצב ולהעלות עבודות.

Behance
ביהנס הוא סוג של רשת חברתית של מעצבים, שמאפשר לכם לפתוח בקלות ובחינם פרוטפוליו לעבודות העיצוב שלכם. אמנם השליטה בעיצוב האתר היא מינורית כי בכל זאת הפרוטפוליו הוא חלק מהרשת החברתית אבל היתרונות של אתר בביהנס הם גדולים.
היתרון הראשון - זו רשת חברתית, הרבה מעצבים ומחפשי מעצבים יודעים שיש שם מעצבים מוכשרים, מה שמעלה את הסיכוי שאנשים בכלל יגיעו לאתר שלכם, יראו את העבודות, יתנו ביקורות ובמקרה ממש טוב, אולי גם עבודה.
דבר שני - האתר גם נראה מקצועי וגם נתפס ככזה מה שיצר את העובדה שגם מעצבים שיש להם אתר פרטי משלהם פותחים דף בביהנס כדי להיות חלק מהקהילה. זה לא נתפש כחובבני, להפך.

Yola
אתר חמוד שגיליתי רק לאחרונה, שמאפשר לפתוח בחינם אתר אשר גם מאוכנסן אצלהם, וגם נותן לך סאב-דומיין אצלהם (yourname.yola.com), וכל זה למרבה ההפתעה - בלי פרסומות ושיט כזה. יש להם כל מיני עיצובים מוכנים שאפשר להשתמש בהם (ונראים לא רע) וגם אפשר לעצב לגמרי לבד אם אתם יודעים CSS או רוצים להשתמש בתבניות חינם שאפשר למצוא בהרבה מקומות.

Indexhibit
זה אופציה שמצריכה טיפה יותר עבודה אבל היא הכי גמישה. אינדקזיביט מספקים רק את מערכת ניהול האתר, ואתם אחרי שקניתם דומיין ויש לכם איפה לאכסן אותו, מתקינים את התוכנה שלהם (מאד בקלות). גם להם יש תבניות מוכנות וכמובן אפשרות לעצב לגמרי איך שאתם רוצים אם אתם יודעים קצת CSS. אני השתמשתי בזה עבור האתר שלי, ואני די מרוצה.

לסיכום, אפשר היום לעשות אתר בקלות גדולה מאד גם אם אין לכם שמץ בבנית אתרים, וממולץ מאד לעשות את זה. אלו האפשרויות הקלות הטובות בעיניי, אני אשמח לשמוע על עוד אתרים ואפשרויות שאני לא מכיר, ואני אשמח לראות את האתרים שכולכם תעשו בעקבות הפוסט הזה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה